Features

Placené vs. neplacené hodiny v timesheetu

Placené vs. neplacené hodiny v timesheetu
Kamil Skramuský
Kamil Skramuský

Určitě máte v Costlockeru projekty, kde jsou odpracované hodiny, které klientovi nechcete účtovat. Třeba proto, že by to nebylo fér vůči klientovi.

Doposud jste to mohli hacknout tak, že jste si vytvořili v rozpočtu činnost Neplacená práce, na kterou jste pak přesunuli neplacené hodiny na projektu.

Jak označit neplacené hodiny na projektu?

Nově si můžete v Timesheetu projektu označit hodiny, které budou neplacené. Změnu provedete kliknutím na oranžové tlačítko Označit jako Neplacené.

Placené vs. neplacené hodiny v timesheetu.png

Volbu pak potvrďte kliknutím na Ano, proveďte změnu

placené vs neplacené missing.png

Barevně odlišujeme placené vs. neplacené hodiny

Placené vs. neplacené hodiny v timesheetu1.png

V tomto grafu z timesheetu vidíte celkový počet natrackovaných hodin ve firmě za minulý týden. Všimněte si, že jsou jednotlivé sloupce rozděleny na tmavě vs. světle zelenou barvu.

  • placené hodiny = tmavě zelená část sloupce
  • neplacené hodiny = světle zelená část sloupce

TIP: Když najedete kurzorem myši nad daný sloupec, uvidíte přesný počet celkově natrackovaných hodin vs. placených hodin.

Placené vs. neplacené hodiny v timesheetu3.png

Jak ovlivní neplacené hodiny detail projektu?

Pokud klientovi zpětně účtujete odpracovaný čas na projektu a některé hodiny označíte jako neplacené, ponížíte tím celkový příjem projektu (revenue).

Příklad: Všimněte si, že 878,33 Kč jako příjem projektu je tvořený jen z placených 0.88 hodin a nikoli ze všech natrackovaných hodin (4.28 hodin).

Placené vs. neplacené hodiny v timesheetu4.png

Jak by to vypadalo, kdybychom v tomto případě klientovi účtovali všechny natrackované hodiny? Příjem projektu se zvýší, protože všechny natrackované hodiny jsme označili jako Placené.

Placené vs. neplacené hodiny v timesheetu5.png

Jak jsou zobrazeny placené vs. neplacené hodiny ve výpisu projektů?

Placené vs. neplacené hodiny v timesheetu6.png

Všimněte si šedo-oranžového rozdělení linky u jednotlivých projektů ve výpisu běžících projektů. To indikuje, kolik je placených hodin (šedá) vs. neplacených hodin (oranžová).